tiistai 29. maaliskuuta 2011

Agilityä ja tokoa

Perjantaina agilityssä teimme aluksi sylkkäreitä, valsseja ja persjättöjä aloitukseksi.Sitten pääsimme ihan kunnolla työn touhuun, kun vuorossa oli kunnon rata. Ulla näytti loppua kohti jo väsymyksen merkkejä, sillä koko ajan sai olla jotain tekemässä. Vauhtia kuitenkin oli yllättävänkin paljon. Tulihan sitä itsekkin kivasti juostua! (laittelen ratapiirroksia myöhemmin, kun löydän jonkun toimivan ratapiirros ohjelman).

Maanataina tokossa aloitimme luoksepäästävyydellä. Ensimmäisellä kerralla häntä hallitsi Ullaa hieman liikaa ja vei mukanaan. No toisella kerralla takapuolikin pysyi jo maassa. Sitten otimme sivulle tuloa ja seuraamista vuorotellen oikealla ja vasemmalla puolella. Oikealle puolelle koiran saaminen oli yllättävän vaikeaa ohjaajalle.
Tämän jälkeen otimme perusasentoon tuloa, mutta samalla kun koira tuli peruutimme oikeaan takaviistoon. Tämän jälkeen sama, mutta vasemmalle käännökseen yhdistettynä. Tämän jälkeen teimme oikealle käännöksiä ja palkkasimme koiran ohjaajan oikeallepuolelle poikittain, jotta koira ei lähtisi vaeltamaan jalasta vasemmalle. Seuraamisessa ja vasemmalle käännöksessä ei ole Ullan kanssa ongelmaa, mutta oikealle käännöksessä se vähän irtaantuu jalasta. Tämän jälkeen otimme parin minuutin paikalla olon maaten, ohjaaja piilossa. Ullalla meni hyvin. Se pysyi paikalla kokoajan. Sain myös Minnalta pikku kikan millä saa koiran menemään perusasennosta suoraa maate, eikä niin miten Ulla tekee, eli vinoon. Se todella auttoi, että otin pienen askeleen eteenpäin. Maassa paikallaolon jälkeen otimme paikallaolon isualteen. Siinä ei mitään ongelmaa. Vaikuttaa olevan Ullalle paljon mieluisempi vaihtoehto, kuin maassa paikalla olo.

Tänään kävin sitten pihalla Tyynen kanssa harjoittelemassa sivulle tuloa ja seuraamista. Muutama paikallaolo ja luoksetulokin otettiin. Palkkasin ensimmäistä kertaa tennispallolla. Näytti olevan pennusta jopa yhtä kivaa, kuin ruoka :D Otimme myös putkea monesta eri kulmasta. Onhan tuolla pennulla ihan erilailla vauhtia mitä Ullalla. Tänään oisi viellä tarkoitus käydä ottamassa Ullalle toko hyppyä viikonlopun uusintaa varten :D Onneksi hyppy löytyy naapuruksen kavereilta ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti